Re-integratie

Elke ondernemer krijgt er een keer mee te maken: een werknemer die voor langere tijd ziek wordt. Vervelend natuurlijk, enerzijds wil je niet dat iemand ziek thuis zit, anderzijds houdt dit in dat je moet gaan voldoen aan de Wet Verbetering Poortwachter, en dat kan ingewikkeld zijn. Hierbij kan je hulp en advies goed gebruiken. Dit is immers vaak een gevoelig onderwerp waarbij je geen onnodige fouten wilt maken.

Bij langdurige ziekte dien je een arbodienst in te schakelen en zal de arbo- of bedrijfsarts adviezen geven. Deze adviezen moeten gevolgd worden. Ook dien je een plan van aanpak te maken dat geëvalueerd moet worden. Wanneer de werknemer weer gedeeltelijk kan gaan werken, ga je na of het eigen werk gedaan kan worden of dat er passend werk voor handen is. Ook kan je te maken krijgen met deskundigen rapporten en een tweede spoor traject.

Vaak worden dit soort situaties complex waardoor juridisch advies van een gespecialiseerde jurist gewenst is.

Re-integratie en conflict

Het komt regelmatig voor dat re-integratie en verzuim samen gaan met een arbeidsconflict. Verzuim kan het gevolg zijn van een arbeidsconflict, waardoor de re-integratie wordt belemmerd of stagneert. Maar er kan ook sprake zijn van medisch verzuim samen met een arbeidsconflict of verstoorde arbeidsrelatie.

Bij verzuim en conflicten zijn er verschillende routes om te lopen. Zo kan mediation ingezet worden maar twijfel je over het verzuim, dan kan je hier een second opion over vragen.

Re-integratie en mediation

Wanneer een bedrijfsarts signaleert dat er bij re-integratie sprake is van een arbeidsconflict, zal hij mediation adviseren.

Mediation heeft het doel dat het arbeidsconflict wordt opgelost en dat daarmee de re-integratie niet meer wordt belemmerd maar hervat kan worden. Oplossingen kunnen zijn dat er goede afspraken gemaakt worden over de werk-, re-integratie en communicatie afspraken. Maar cliënten kunnen ook beslissen dat ze beter de arbeidsovereenkomst kunnen beëindigen. Met een vaststellingsovereenkomst maken cliënten hierover dan afspraken. In overleg met de bedrijfsarts wordt dan nagegaan in het kader van de WW-rechten wat hierin mogelijk is en wanneer.

Wij ondersteunen je graag bij een re-integratie proces. Neem vrijblijvend contact op om de situatie voor te leggen. Wij leggen je dan uit wat we voor je kunnen betekenen!

Referentie:

Applepie Communicatie

 

‘’Sanne heeft ons al een paar keer uitstekend bijgestaan en geadviseerd. Ze werkte onze algemene voorwaarden bij, stelde onze verwerkersovereenkomst op en adviseerde ons in arbeidsrecht. Maar ook een incassozaak en recent nog een inbreuk op de handelsnaamwet heeft ze tot een goed einde weten te brengen. Ze benadert haar werk niet alleen vanuit het juridisch aspect, maar bekijkt het ook als ondernemer. Sanne is deskundig, kordaat, proactief en komt met heldere feedback en gerichte suggesties. Wij kunnen Sanne van harte aanbevelen!‘’

 

Meer referenties lezen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Waar kunnen wij jou mee helpen?

  1/4
  Dit veld is verplicht
  2/4
  Dit veld is verplicht
  3/4
  Dit veld is verplicht
  4/4
  Dit veld is verplicht

  Form submitted