Vaststellingsovereenkomst

Met een vaststellingsovereenkomst (VSO) regelen werkgever en werknemer samen dat de arbeidsovereenkomst in overleg (met wederzijds goedvinden) wordt beëindigd. Vaak wordt hierbij het recht op WW voor werknemer veiliggesteld.

Vaak wordt er over de vaststellingsovereenkomst onderhandeld. Wij zijn gespecialiseerd in het voeren van deze onderhandelingen, voor zowel werkgever als werknemer. Wij stellen daarnaast de vaststellingsovereenkomst op of beoordelen deze.

Vaststellingsovereenkomst werkgever

Wil je als werkgever een werknemer ontslaan? Dan start je vaak met het aanbieden van een vaststellingsovereenkomst. Wij bespreken met jou wat er in de vaststellingsovereenkomst kan staan en welke scenario’s er zijn. Wat kan je bijvoorbeeld doen als de werknemer niet akkoord gaat? Vanaf het startpunt anticiperen onze juristen op alle scenario’s zodat je als werkgever niet voor onaangename verrassingen komt te staan. We nemen je dan ook werk uit handen en informeren en adviseren je in begrijpelijk Nederlands.

Vaststellingsovereenkomst werknemer

Heb je een vaststellingsovereenkomst ontvangen van je werkgever? We bespreken de reden van het aanbod en of er een ontslaggrond is. En zou je zelf ook graag uit dienst gaan of vecht je het ontslag liever aan?

Wij beoordelen de vaststellingsovereenkomst ook voor jou. Is deze bijvoorbeeld WW-proof en zitten alle essentiële onderdelen in de vaststellingsovereenkomst? Denk bijvoorbeeld aan de transitievergoeding of financiële vergoeding. Maar denk ook aan afspraken over een getuigschrift, uitbetaling van vakantiedagen en vrijstelling van werk. We zorgen er dus voor dat je met een gerust hart kan tekenen.

Naast de beoordeling van de vaststellingsovereenkomst gaan we ook na wat mogelijk is. Is de situatie er bijvoorbeeld naar dat je een hogere ontslagvergoeding mag verlangen? Bijvoorbeeld omdat de werkgever geen ontslaggrond heeft dus jou eigenlijk niet kan ontslaan? We bespreken met jou of je een tegenvoorstel wilt doen en waaruit dat tegenvoorstel kan bestaan.

Gratis juridische hulp

Het is gebruikelijk dat werkgevers een juridisch budget opnemen voor controle van de vaststellingsovereenkomst. Dit betekent dat je als werknemer in de meeste gevallen geen juridische kosten hebt. Dit kun je vooraf bij je werkgever checken.

Werkwijze vaststellingsovereenkomst

In onderstaande video legt onze jurist en mediator Sanne uit hoe wij de werknemer adviseren over de vaststellingsovereenkomst.

Referentie:

Mevr. Van Heesch

 

“Mijn dossier is door Sanne de Kleijne snel en vakkundig behandeld. In een periode waarin de arbeidsomstandigheden verre van optimaal zijn, is het heel fijn bijgestaan te worden door iemand die op een doortastende en uitstekende manier de belangen van haar cliënt vertegenwoordigt. Dit heb ik als een prettige en belangrijke ondersteuning in de onderhandelingen met mijn werkgever ervaren.”

 

Meer referenties lezen?

Neem vrijblijvend contact met ons op

  1/4
  Dit veld is verplicht
  2/4
  Dit veld is verplicht
  3/4
  Dit veld is verplicht
  4/4
  Dit veld is verplicht

  Form submitted

  Stel jouw vraag aan ons, wij helpen je graag

   Neem contact op

   Liever zelf contact opnemen?