Vaststellingsovereenkomst

Wat kunnen onze juristen voor jou betekenen m.b.t een vaststellingsovereenkomst?

Met een vaststellingsovereenkomst (VSO) regelen werkgever en werknemer samen dat de arbeidsovereenkomst in overleg (met wederzijds goedvinden) wordt beëindigd. Laat je bijstaan door onze juristen die gespecialiseerd zijn in het onderhandelen over de vaststellingsovereenkomst.

 

Wat kunnen onze juristen voor jou betekenen:

 

 • Wij beoordelen en controleren snel de vaststellingsovereenkomst;
 • We onderhandelen over de vaststellingsovereenkomst;
 • We leggen in duidelijke en gemakkelijke taal uit wat de mogelijkheden zijn;
 • Denken actief mee;
 • Je kan ons eenvoudig bellen en wij bellen jou;
 • We werken snel;
 • Onze cliënten beoordelen ons met een 9,6!

 

Vaststellingsovereenkomst arbeidsrecht

Een vaststellingsovereenkomst is een schriftelijke overeenkomst tussen twee partijen waarin wordt bepaald wat de rechten en plichten van beide partijen zijn. De vaststellingsovereenkomst regelt een einde aan een arbeidsverhouding, verzekert beide partijen van hun rechten en plichten en heeft tot doel een conflict tussen de partijen te voorkomen. Laat je bijstaan door onze jurist die gespecialiseerd is in het onderhandelen over de vaststellingsovereenkomst.

 

Vaak wordt in een vaststellingsovereenkomst het recht op WW voor werknemer veiliggesteld. Over de VSO (vaststellingsovereenkomst) wordt veel onderhandeld. Wij zijn gespecialiseerd in het voeren van deze onderhandelingen, voor zowel werkgever als werknemer. Wij stellen daarnaast de vaststellingsovereenkomst op of beoordelen deze.

Vaststellingsovereenkomst werknemer

Heb je een vaststellingsovereenkomst ontvangen van je werkgever? We bespreken de reden van het aanbod en of er een ontslaggrond is. Daarnaast beslis je natuurlijk zelf of je ook uit dienst wilt gaan of vecht je het ontslag liever aan? Uiteraard is het ook mogelijk dat je een vaststellingsovereenkomst wilt op eigen initiatief. Wij kijken samen met jou naar de mogelijkheden. 

 

Wij beoordelen de vaststellingsovereenkomst ook voor jou. Is deze bijvoorbeeld WW-proof en zijn alle essentiële onderdelen in de vaststellingsovereenkomst vastgelegd? Denk bijvoorbeeld aan de transitievergoeding (lees hier meer over een transitievergoeding bij een vaststellingsovereenkomst) of financiële vergoeding. Maar denk ook aan afspraken over een getuigschrift, uitbetaling van vakantiedagen en vrijstelling van werk. We zorgen er dus voor dat je met een gerust hart kan tekenen. 

 

Naast de beoordeling van de vaststellingsovereenkomst gaan we ook na wat er verder nog mogelijk is. Is de situatie er bijvoorbeeld naar dat je een hogere ontslagvergoeding mag verlangen? Bijvoorbeeld omdat de werkgever geen ontslaggrond heeft, dus jou eigenlijk niet kan ontslaan? We bespreken met jou of je een tegenvoorstel wilt doen en waaruit dat tegenvoorstel kan bestaan.

Gratis juridische hulp

Het is gebruikelijk dat werkgevers een juridisch budget opnemen voor controle van de vaststellingsovereenkomst. Dit betekent dat je als werknemer in de meeste gevallen geen juridische kosten hebt. Dit budget staat in de vaststellingsovereenkomst of nemen we mee in de onderhandeling.

 

Vaststellingsovereenkomst werkgever

Wil je als werkgever een werknemer ontslaan? Dan start je vaak met het aanbieden van een vaststellingsovereenkomst. Wij bespreken met jou wat er in de vaststellingsovereenkomst kan staan en welke scenario’s er zijn. Wat kan je bijvoorbeeld doen als de werknemer niet akkoord gaat? Vanaf het startpunt anticiperen onze juristen op alle scenario’s zodat je als werkgever niet voor onaangename verrassingen komt te staan. We nemen jou veel werk uit handen, informeren en adviseren je in voor jou begrijpelijk Nederlands.

Werkwijze vaststellingsovereenkomst

In onderstaande video legt onze jurist en mediator Sanne uit hoe wij de werknemer adviseren over de vaststellingsovereenkomst.

Referentie:

Mevr. Van Heesch

 

“Mijn dossier is door Sanne de Kleijne snel en vakkundig behandeld. In een periode waarin de arbeidsomstandigheden verre van optimaal zijn, is het heel fijn bijgestaan te worden door iemand die op een doortastende en uitstekende manier de belangen van haar cliënt vertegenwoordigt. Dit heb ik als een prettige en belangrijke ondersteuning in de onderhandelingen met mijn werkgever ervaren.”

 

Meer referenties lezen?

Neem vrijblijvend contact met ons op

  1/4
  Dit veld is verplicht
  2/4
  Dit veld is verplicht
  3/4
  Dit veld is verplicht
  4/4
  Dit veld is verplicht

  Form submitted

  Stel jouw vraag aan ons, wij helpen je kosteloos

   Verzenden
   Liever zelf contact opnemen?