Arbeidsconflict

Een arbeidsconflict op de werkvloer zorgt voor stress en onzekerheid, bij degenen die in conflict zijn maar ook bij de collega’s. Het is dan ook gewenst dat een conflict zo snel mogelijk wordt opgelost.

 

Er kan een arbeidsconflict ontstaan tussen werkgever en werknemer, maar denk ook aan werknemers onderling. Bij alle vormen van conflicten kunnen wij van dienst zijn.

 

Juridische hulp bij een arbeidsconflict

 

Bij conflictsituaties is het van belang om een strategie te volgen. We adviseren je hoe te handelen en wat nodig is om je positie te versterken en tot een oplossing te komen. Bij een conflict is het bijvoorbeeld van belang om een dossier op te bouwen en om gesprekken op schrift vast te leggen. Heb je ook al aan mediation bij arbeidsconflict gedacht?

 

Wat te doen bij een arbeidsconflict

Is er nog ruimte om tot afspraken te komen? Bijvoorbeeld als er duidelijkheid ontstaat over een discussie over salaris of uitvoering van de cao.

Zien jullie beiden geen mogelijkheid meer om samen te werken? Dan is het vaak beter om de wegen te scheiden. Dit kan via een vaststellingsovereenkomst waardoor de werknemer uit dienst gaat. Wij treden voor jou op als adviseur en gaan in onderhandeling.

Arbeidsconflict en ontslag  

Alles al geprobeerd maar komen jullie er samen niet uit? Dan kan het ook mogelijk zijn dat je de arbeidsovereenkomst laat ontbinden door de kantonrechter.

Wij zien echter vaak dat deze stap niet nodig is. Er zijn immers belangen om er samen uit te komen en de samenwerking voort te zetten, dan wel om in overleg uit elkaar te gaan. Wij adviseren en ondersteunen jou hierbij. Neem nu vrijblijvend contact met ons op!

Referentie:

Van der Rakt

 

‘’Sanne heeft het talent zaken te overzien en professioneel te benaderen. Ze heeft tijd voor het gevoel maar kan ook duidelijk en eerlijk met je relativeren en een oplossing bedenken. Ze zal zich altijd vol inzetten om de zaak tot een goed einde te brengen. Ze is sterk in woord en geschrift en weet van wanten én aanpakken. Je bent bij haar in goede handen.‘’

 

Meer referenties lezen?

 

Staat jouw vraag er niet tussen? Waar kunnen wij jou mee helpen?

  1/4
  Dit veld is verplicht
  2/4
  Dit veld is verplicht
  3/4
  Dit veld is verplicht
  4/4
  Dit veld is verplicht

  Form submitted