Loonvordering instellen

Het kan ook zijn dat niet het juiste salaris of een andere arbeidsvoorwaarde zoals een bonus niet wordt uitbetaald. Ook dan kan een loonvordering worden ingesteld.

 

Heeft jouw werkgever bijvoorbeeld geen waarschuwing gestuurd of heeft hij geen goede reden? Dan heb je goede gronden voor jouw loonvordering.

 

Naast jouw salaris kan je ook recht hebben op betaling van de wettelijke rente over jouw loon.

Kort geding loonvordering

In de meeste gevallen gaat je werkgever alsnog over tot betaling van je salaris nadat wij loonbetaling hebben gevorderd. In het vervelende geval dat je werkgever weigert je loon te betalen, kunnen we de rechter verzoeken om uitspraak te doen. Omdat er sprake is van spoed (je hebt immers loon nodig om van te leven) kunnen we heel snel naar de rechter, de kantonrechter. Dit kan vaak al binnen enkele weken. Veroordeelt de rechter jouw werkgever? Dan zal hij alsnog jouw salaris moeten betalen.

 

 

Voorbeeldbrief loonvordering

Zoek je een voorbeeldbrief om je loon te vorderen? Vaak dwingen vreemde ogen! Laat ons daarom een korte brief opstellen aan je werkgever, zodat je werkgever weet dat het serieus is. Je werkgever weet dan ook dat je de loonstop hebt laten toetsen en dat een jurist meekijkt.

Het is van belang om de juiste stappen te nemen en om snel actie te ondernemen en te reageren. Wij kunnen je met een kort telefoontje al goed op weg helpen en met jou samen een strategie bedenken waar je achter staat.

Achterstallig loon vorderen werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Allereerst bespreken we met jou de situatie. Hierdoor bepalen we jouw juridische positie. Vervolgens zullen we een e-mail of brief opstellen voor jouw werkgever, deze brief krijg jij eerst te zien ter akkoord. We bepalen samen de strategie, wat is mogelijk en wat zijn jouw wensen voor de loonvordering en het arbeidsconflict. Contact met je werkgever zal via ons verlopen. Het is ons doel dat je werkgever zo snel mogelijk jouw loon nabetaald. Neem nu contact met ons op zodat we direct actie kunnen ondernemen!

 

Referentie:

Dhr. Ruis

 

“De persoonlijke en warme benadering van Sanne, waarbij ze toch erg scherp op de bal was, gaf mij het vertrouwen dat alles goed zou komen. De bereikbaarheid van Sanne was super. Bijna onmiddellijk kreeg ik antwoord op vragen via een appje of een telefoontje, zonder enige bureaucratie.”

 

Meer referenties lezen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Waar kunnen wij jou mee helpen?

  1/4
  Dit veld is verplicht
  2/4
  Dit veld is verplicht
  3/4
  Dit veld is verplicht
  4/4
  Dit veld is verplicht

  Form submitted