Arbeidsmediation bij arbeidsconflicten

Jouw werk is jouw leven óf je werkt een groot deel van jouw leven. Hoe je er ook tegenaan kijkt: jouw baan is intensief.

Net als de arbeidsrelatie die je opbouwt met collega’s, werkgevers of werknemers. Vaak gaat het goed, maar soms ontstaat er een arbeidsconflict.

Met elkaar in gesprek blijven is toch de beste oplossing.

 

Wat is arbeidsmediation

 

Arbeidsmediation betekent dat je onder begeleiding van een gespecialiseerd arbeidsmediator gesprekken voert met een conflictpartner.

De arbeidsmediator is onafhankelijk en onpartijdig en kiest geen partij. Een arbeidsmediator begeleidt het traject om samen tot een uitkomst te komen.

 

Keurmerk MfN

 

Wij zijn gecertificeerd door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Je vindt Loud in het kwaliteitsregister van de MfN. Dit is een (door de rechtspraak) erkend overzicht van gekwalificeerde mediators die aan scherpe kwaliteitseisen voldoen.

 

Voordelen van mediation

 

 • Je bepaalt zelf de uitkomst;
 • Bespaar op advocaat- en proceskosten;
 • Deskundige begeleiding van een arbeidsmediator met verstand van juridische arbeidszaken;
 • Kom samen tot de juiste oplossing, zonder formele procedure of juridische uitspraak;
 • In korte tijd duidelijkheid;
 • Geheimhouding;
 • Sluit een stressvolle tijd af.

 

Lees meer over de werkwijze bij mediation.

Referenties

Van der Rakt:

“Sanne heeft het talent zaken te overzien en professioneel te benaderen. Ze heeft tijd voor het gevoel maar kan ook duidelijk en eerlijk met je relativeren en een oplossing bedenken. Ze zal zich altijd vol inzetten om de zaak tot een goed einde te brengen. Ze is sterk in woord en geschrift en weet van wanten én aanpakken. Je bent bij haar in goede handen.”

 

Diba Groep:

Diba groep kent de volgende beoordeling toe in haar evaluatie formulier:

onpartijdigheid: 8, onafhankelijkheid 8, deskundigheid 7, inzet/daadkracht 8 en zorgvuldigheid een 8.

 

Stichting Buurtbemiddeling073:

“We hebben Sanne leren kennen als een kundige gesprekspartner in (bemiddelings)gesprekken. Sanne lukt het om gemakkelijk in contact te komen en op neutrale wijze mee te denken met een oplossing.”

 

Anoniem:*

“Wat ik goed vond, is dat je af en toe stiltes liet vallen, zodat de ander moest beginnen met praten. Dit heeft meestal het gewenste effect. Als rapportcijfer voor onpartijdigheid, onafhankelijkheid, deskundigheid, inzet en daadkracht en zorgvuldigheid, beoordeel ik je met een cijfer 8. het oordeel over de voorlichting, bereikbaarheid en het optreden van de mediator als ook de betrokkenheid van de mediator beoordeel ik als zeer tevreden.”

 

Anoniem:

“We hebben elkaar nog even gesproken na het tekenen en volgens mij zijn we beide, (werknemer) en (werkgever) tevreden met dit resultaat. We willen je danken voor je hulp in deze situatie.”

 

Anoniem:

“De kwaliteit van de mediator beoordeel ik als volgt: onpartijdigheid: 9, onafhankelijkheid 9, deskundigheid 7, inzet 8, zorgvuldigheid 9 en evenwicht een 8.”

 

Anoniem:

“Sanne, nogmaals bedankt voor je hulp. Ik ben opgelucht en blij dat alles nu afgerond is!”

 

*Cliënten vullen na afronding van de mediation een evaluatie in. Hierin kunnen ze een referentie opnemen, waarbij kan worden aangegeven dat de referentie anoniem geplaatst mag worden. 

Download

Wil jij weten of arbeidsmediation kan werken voor jou? Bekijk het met onze checklist arbeidsmediation.

Checklist mediation

Staat jouw vraag er niet tussen?

Waar kunnen wij je mee helpen?

  1/4
  Dit veld is verplicht
  2/4
  Dit veld is verplicht
  3/4
  Dit veld is verplicht
  4/4
  Dit veld is verplicht

  Form submitted