Arbeidsmediation

Jouw werk is jouw leven óf je werkt een groot deel van jouw leven. Hoe je er ook tegenaan kijkt: jouw baan is intensief. Net als de arbeidsrelatie die je opbouwt met collega’s, werkgevers of werknemers. Vaak gaat het goed, maar soms ontstaat er een arbeidsconflict. Een arbeidsconflict wil je vaak zo snel mogelijk verhelpen. Met elkaar in gesprek blijven is altijd de beste oplossing. Wij ondersteunen je graag.

Arbeidsconflict oplossen met mediation

Arbeidsmediation betekent dat je onder begeleiding van een gespecialiseerd arbeidsmediator gesprekken voert met de andere partij. De arbeidsmediator is onafhankelijk en onpartijdig en kiest geen partij. Een arbeidsmediator begeleidt het traject om samen tot een uitkomst te komen.

Waarom werkt mediation? Onze mediator is getraind in het voeren van lastige gesprekken en past gesprekstechnieken toe waardoor je vooruit komt in plaats van stil blijft staan. Bij mediation kijken we verder waar ieder mee zit, zorgen dat jullie elkaar horen en kijken dan naar de toekomst. De kracht van mediation is dat we niet in het verleden blijven hangen maar concreet in oplossingen gaan denken.

 

 

Voordelen van mediation

 • Je bepaalt zelf de uitkomst;
 • Gemiddeld zijn er drie mediationgesprekken nodig, wat maakt dat mediation kort duurt;
 • Je komt samen tot een oplossing waar je allebei achterstaat;
 • Je komt snel tot op een oplossing en einde voor het conflict;
 • Professionele begeleiding in het voeren van de gesprekken;
 • In korte tijd duidelijkheid;
 • Geheimhouding;
 • Sluit een stressvolle tijd af;
 • Er wordt balans en rust gebracht.
 • Mogelijk voor re-integratie en vaststellingsovereenkomsten.

 

 

Kosten mediation

Wat kost mediation? Cliënten bepalen zelf wie de kosten voldoet of in welke verhouding. Maar in de praktijk betalen werkgevers de kosten van mediation.

 

Arbeidsconflicten en verzuim zijn kostbaar. Mediation zorgt ervoor dat een arbeidsconflict binnen een paar gesprekken, dus vaak binnen één maand wordt opgelost. Met mediation bespaar je dus voor de langere termijn op verzuim kosten, interne kosten, medische kosten en advocaat- en proceskosten.

 

Je betaalt de mediation voor de gesprekken die gevoerd worden en de correspondentie, dus de telefoontjes en e-mails.

MFN mediator arbeidsmediation

Wij zijn gecertificeerd door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Je vindt Loud in het kwaliteitsregister van de MfN. Dit is een (door de rechtspraak) erkend overzicht van gekwalificeerde mediators die aan scherpe kwaliteitseisen voldoen.

Lees meer over de werkwijze bij mediation of neem direct contact met ons op.

 

Referentie:

De Bruin Verzekeringen

 

Beoordeelt de mediation in het evaluatieformulier als volgt: onpartijdigheid: 9, onafhankelijkheid: 9, deskundigheid 9, inzet en daadkracht: 9 en zorgvuldigheid: 8.

 

 Meer referenties lezen?

Download

Wil jij weten of arbeidsmediation kan werken voor jou? Bekijk het met onze checklist arbeidsmediation.

Checklist mediation

Staat jouw vraag er niet tussen?

Waar kunnen wij je mee helpen?

  1/4
  Dit veld is verplicht
  2/4
  Dit veld is verplicht
  3/4
  Dit veld is verplicht
  4/4
  Dit veld is verplicht

  Form submitted