Mediation

Samen met de mediator bespreek je de zaken die er voor jou toe doen onder geheimhouding. De mediator is onafhankelijk en bemiddelt zodat jullie samen tot een win-win oplossing kunnen komen. Is het gelukt om er samen uit te komen? Dan worden de afspraken op papier gezet.

 

De kernwaarden van bemiddeling

 

 • Je wilt er in overleg uitkomen;
 • Conflicten kosten iedereen negatieve energie en tijd. Met mediation bereik je in korte tijd overeenstemming;
 • De mediator is onpartijdig en onafhankelijk;
 • Er geldt geheimhouding;
 • We richten ons op de toekomst en niet op het verleden (in tegenstelling tot rechtspraak);
 • Afspraken alleen geldig na ondertekening van de afspraken.
 • Begeleiding van een MfN-registermediator. 

 

 

Tijdsduur en resultaat bij mediation

 

De tijdsbesteding wisselt per mediation. Toch blijkt uit de praktijk dat de gemiddelde mediation 2 à 3 gezamenlijke gesprekken betreft, waarbij de looptijd gemiddeld 4 à 5 weken bedraagt. Op korte termijn hebben cliënten bij een mediation dan ook duidelijkheid en zelfs afronding van hun conflict.

 

Je bent zelf verantwoordelijk voor het resultaat van de mediation, uit landelijke cijfers blijkt dat ongeveer 70 % van alle mediation trajecten slaagt. Ons kantoor behaalt een slagingspercentage van 82 %. Een mediationtraject is geslaagd wanneer cliënten een akkoord bereiken in de mediation.

 

Referentie:

Dhr. Schooneveld
Werknemer bij een mediation

 

“Mediation is iets waar niemand op zit te wachten. Als zo’n situatie zich toch voordoet, bevind je je in een kwetsbare positie. Waar je dan behoefte aan hebt, is iemand met kennis van zaken die rust en betrouwbaarheid uitstraalt. Die objectief is betreffende de procedure en belangrijker, in de oordeelsvorming. Dat geeft ruimte om je mening te vormen en te ventileren. En dat maakt weer dat je in staat wordt gesteld, al of niet aangestuurd, oplossingsgericht te denken. Dit geeft je als deelnemer meer dan in andere vormen van conflictbeheersing/oplossing een vorm en gevoel van autonomie hetgeen een therapeutisch karakter includeert. Met name dat laatste heb ik als een groot goed ervaren. Voor mij was Sanne de bewaakster en initiator die dat proces heeft mogelijk gemaakt. Daar ben ik haar dankbaar voor.”

 

Benieuwd naar meer referenties? Bekijk onze referenties hier!

Downloads

Is mediation iets voor jullie?

Lees onze checklist

Staat jouw vraag er niet tussen?

Waarmee kunnen wij je helpen?

  1/4
  Dit veld is verplicht
  2/4
  Dit veld is verplicht
  3/4
  Dit veld is verplicht
  4/4
  Dit veld is verplicht

  Form submitted