Ontslag werknemer

Juridisch advies bij ontslag werknemer

Ontslag werknemer is iets waar elke werkgever vroeg of laat mee te maken krijgt. Hoewel je misschien eerder met een ontslag te maken hebt gehad, is het altijd verstandig om juridisch advies in te winnen. Zo kan een jurist helpen bij de onderhandelingen en een goede vaststellingsovereenkomst opstellen. Ook als je te maken krijgt met lastige kwesties, zoals een zieke werknemer en ontslag, weet een jurist op welke zaken er gelet moeten worden omdat anders zowel werknemer als jij al werkgever in de problemen kunnen komen.

Ontslag zieke werknemer: wel of geen recht op een uitkering?

Ontslag zieke werknemer of een werknemer neemt ontslag tijdens ziekte verloopt over het algemeen net iets anders dan een gewoon ontslag. Er zitten namelijk juridisch wat haken en ogen aan een ontslag tijdens ziekte. Een zieke werknemer heeft namelijk in beginsel geen recht op een WW-uitkering maar ook niet op een ZW-uitkering wanneer de zieke werknemer akkoord gaat met een ontslag of wanneer de werknemer zelf ontslag neemt. Maar er zijn situaties waarin de werknemer wel recht heeft op een uitkering. Het is dan ook echt afhankelijk van de situatie waardoor juridisch advies genoodzaakt is om negatieve financiële gevolgen te voorkomen voor werknemer en werkgever. Bij Loud zijn we gespecialiseerd in arbeidsrecht. Wij weten precies wat nodig is om het ontslag in goede banen te leiden.

Werknemer ontslaan tijdens ziekte: mag dat?

“Mag je een werknemer ontslaan tijdens ziekte?”, is een veelgestelde vraag binnen ons juridisch adviesbureau. Het ontslag werknemer tijdens ziekte is echter iets minder makkelijk dan je denkt en echt afhankelijk van de situatie. Echter, vaak is ziekte het gevolg van een arbeidsconflict. Dit betekent vaak dat de werknemer door het arbeidsconflict niet bij jou als werkgever kan werken, maar wel bij een nieuwe werkgever (want daar heeft de werknemer geen conflict). Dit betekent in de meeste gevallen dat er wel een vaststellingsovereenkomst getekend kan worden.

Voorkom problemen en/of onduidelijkheden door vroegtijdig juridisch advies in te winnen bij Loud. Wij vertellen je precies welke stappen je moet nemen. Neem vrijblijvend contact met ons op als je een vraag hebt of een afspraak wilt maken. Graag tot ziens bij Loud!

Referentie:

Dhr. Schepers
Metaalindustrie Uden B.V.

 

‘’Bij onze werkzaamheden zijn we goed in wat we maken. Bijkomende zaken waar we ook mee te maken hebben kunnen we gelukkig onderbrengen bij Loud omdat die daar weer goed in zijn.’’

 

Benieuwd naar meer referenties? Bekijk onze referenties hier!

Staat jouw vraag er niet tussen?

Waarmee kunnen wij jou helpen?

  1/4
  Dit veld is verplicht
  2/4
  Dit veld is verplicht
  3/4
  Dit veld is verplicht
  4/4
  Dit veld is verplicht

  Form submitted

  Stel jouw vraag aan ons, wij helpen je graag

   Neem contact op
   Liever direct contact opnemen?