Mediation bij ziekte

Een conflict of mogelijke escalatie heeft een negatief effect op de re-integratie. Een arbo arts zal dan ook mediation adviseren wanneer er sprake is van een (mogelijk) arbeidsconflict of verstoring van de arbeidsrelatie.

 

Bij mediation gaan jullie samen in gesprek, met de onpartijdige mediator. Doelstelling is om de communicatie weer op gang te brengen, om na te gaan waar het mis ging en om vervolgens te bespreken wat jullie graag willen en wat een mogelijke oplossing zou zijn.

 

Voordelen van mediation

 

 • Vertrouwelijk;
 • Communicatie wordt hersteld;
 • In korte tijd uit impasse;
 • Ruimte om zaken recht te zetten (aannames/ongenoegen);
 • Ruimte om samen een oplossing te bedenken;
 • Onbalans door minder kennis wordt weggenomen;
 • Escalatie wordt verminderd of weggenomen;
 • Onafhankelijke juridische kennis;
 • Deskundige gespreksbegeleiding;
 • Re-integratie kan hervat worden.

 

Gespecialiseerd mediator

 

De mediator helpt jullie om samen tot een oplossing te komen. Uiteindelijk willen jullie beiden niet in een conflict zitten. Door mediation ontstaat er ruimte om de re-integratie voort te zetten en om nadere afspraken te maken. Doelstelling is om in korte tijd uit een impasse te komen.

 

De mediator is gespecialiseerd in conflictoplossing en zal jullie helpen om met elkaar in gesprek te komen en te blijven. De mediator dient er onder andere voor te zorgen dat je de onderwerpen ter sprake kunt brengen waar je mee zit. Ook wordt samen gekeken welke mogelijke opties er zijn om tot oplossingen te komen.

Referentie:

Anoniem bij mediation*:

 

“Wat ik goed vond, is dat je af en toe stiltes liet vallen, zodat de ander moest beginnen met praten. Dit heeft meestal het gewenste effect. Als rapportcijfer voor onpartijdigheid, onafhankelijkheid, deskundigheid, inzet en daadkracht en zorgvuldigheid, beoordeel ik je met een cijfer 8. Het oordeel over de voorlichting, bereikbaarheid en het optreden van de mediator als ook de betrokkenheid van de mediator beoordeel ik als zeer tevreden.”

 

Meer referenties lezen? Je leest ze op onze referentiepagina.

 

*Cliënten vullen na afronding van de mediation een evaluatie in. Hierin kunnen ze een referentie opnemen, waarbij kan worden aangegeven dat de referentie anoniem geplaatst mag worden. 

Is mediation iets voor jullie?

Download hier de checklist voor mediation

Checklist mediation

Staat jouw vraag er niet tussen?

Waar kunnen wij je mee helpen?

  1/4
  Dit veld is verplicht
  2/4
  Dit veld is verplicht
  3/4
  Dit veld is verplicht
  4/4
  Dit veld is verplicht

  Form submitted