Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief
Neem contact met ons op
Contact

Wat is er krom aan recht?

 

Recht is zo recht nog niet. Zonder juridische achtergrond lijkt het Nederlands recht een wirwar van wetten en regels. Een misstap is dan zo gemaakt. Bijvoorbeeld als je bij een tekortkoming zonder oog te hebben voor de wet acties onderneemt of als je een discussie krijgt over samenwerkingsafspraken.

 

Lager tarief dan de advocaat

 

Vaak is de drempel om een advocatenkantoor binnen te stappen erg hoog. Niet op de laatste plaats vanwege de hoge kosten. Hierdoor blijven belangrijke juridische zaken liggen en worden problemen alleen maar groter. Dat zorgt op zichzelf weer voor kosten, stress en onzekerheid; dat is jammer en vaak ook onnodig. Zeker als je weet dat een juridisch adviseur veel van de werkzaamheden van een advocaat mag verrichten. En dat tegen een veel voordeliger tarief.

 

Juridisch advies in begrijpelijke taal

 

Zo kunnen wij u juridisch bijstaan in de rechtbank bij huurzaken, arbeidsconflicten en geldvorderingen tot € 25.000,-. Dit betekent dat je voor de meeste conflicten geen advocaat nodig hebt.

 

Wij helpen u als juridisch adviseur ook met andere zaken waarvoor u misschien denkt een advocaat nodig te hebben. Bijvoorbeeld het opstellen van overeenkomsten of het onderhandelen bij een samenwerking of beëindiging. Tot slot is ons juridisch advies luid en duidelijk! Sanne legt je alles uit in normaal Nederlands en begrijpelijke taal.

 

Advocaat vs. jurist

 

Een advocaat en jurist hebben allebei een rechtenstudie aan de Universiteit gevolgd. Beiden zijn ze ‘meester in de rechten’, de advocaat heeft daarna de Beroepsopleiding advocaten’ gevolgd. Terwijl bedrijfsjuristen de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen hebben gevolgd, zo ook onze jurist. Bij de opleiding van Bedrijfsjuristen komt een breed scala van onderwerpen aan bod waar u als ondernemer mee te maken heeft, een bedrijfsjurist is dan ook breed opgeleid. Verder zit een bedrijfsjurist vaak aan de voorkant, het opstellen en onderhandelen van afspraken, helpt de ondernemer bij meerdere vraagstukken, helpt het voorkomen van procedures, terwijl advocaten vaak aan de achterkant; het procederen zitten.

 

Blog: mw. mr. S.H.A. de Kleijne

Vraag vrijblijvend een offerte aan

    Neem contact met mij op
    Liever direct contact opnemen?