Zakelijke mediation

Wanneer je met een zakenpartner in conflict komt, lukt het niet altijd om er samen uit te komen.

 

We kennen allemaal de juridische route, waarbij je jezelf laat adviseren door een advocaat, en als schikken niet lukt, kan je jezelf wenden tot de rechter en zal de rechter een uitspraak doen.

 

Mediation is een alternatieve manier om jouw conflict op te lossen. Waarbij je zelf de regie in handen houdt over de uitkomst. Met een gespecialiseerde bemiddelaar ga je namelijk samen met jouw zakenpartner in gesprek, om zelf de touwtjes in handen te houden en om zelf de oplossing te bepalen.

 

Wat is mediation?

 

Mediation betekent dat je onder begeleiding van een gespecialiseerd mediator gesprekken voert met een conflictpartner. De mediator is onafhankelijk en onpartijdig en kiest geen partij. Ook heeft onze mediator verstand van juridische zaken. Een mediator begeleidt het traject om samen tot een uitkomst te komen.

 

Waarom werkt mediation?

 

Jullie komen er samen niet meer uit. Om impasses te doorbreken of om een constructief overleg weer op gang te brengen, kan een mediator uitkomst bieden. De mediator is er immers in getraind om mensen in conflict te begeleiden.

 

Verder speelt mee dat mediation geheim is, wat cliënten de ruimte geeft om openlijk te spreken. Ook zitten mensen aan de mediation tafel om er samen uit te komen, er bestaat dus al één gezamenlijk belang: jullie willen er samen uitkomen.

 

Bij mediation gaan we dan ook na wat die oplossing kan zijn, daarbij zijn we vrijer en kan meer out-of-the-box gedacht worden dan in een juridische procedure.

Voordelen zakelijke mediation

 

 • Je bepaalt zelf de uitkomst;
 • Bespaar op advocaat- en proceskosten;
 • Geheimhouding;
 • In korte tijd duidelijkheid;
 • Gespecialiseerde begeleiding bij voeren van gesprekken;
 • Voorkomen van escalatie;
 • Voorkomen van een procedure;
 • Sluit een stressvolle tijd af.

 

Keurmerk MfN

 

Wij zijn gecertificeerd door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Je vindt Loud in het kwaliteitsregister van de MfN. Dit is een (door de rechtspraak) erkend overzicht van gekwalificeerde mediators die aan scherpe kwaliteitseisen voldoen.

Referentie:

Anoniem bij mediation*:

“Mediation was voor ons nieuw, maar hebben een zeer goede ervaring opgedaan bij Loud! Vakkundig, zorgvuldig en tot een, voor beide partijen, goed resultaat.” Met een beoordeling van een 10 op onpartijdigheid, onafhankelijkheid, deskundigheid, inzet/daadkracht én zorgvuldigheid.

 

Meer referenties lezen? Je leest ze op onze referentiepagina.

 

*Cliënten vullen na afronding van de mediation een evaluatie in. Hierin kunnen ze een referentie opnemen, waarbij kan worden aangegeven dat de referentie anoniem geplaatst mag worden.

Is mediation iets voor jullie?

Download hier de checklist voor mediation

Checklist mediation

Staat jouw vraag er niet tussen?

Waar kunnen wij je mee helpen?

  1/4
  Dit veld is verplicht
  2/4
  Dit veld is verplicht
  3/4
  Dit veld is verplicht
  4/4
  Dit veld is verplicht

  Form submitted