Werkwijze mediation

Vertrouwelijke mediation

De mediation vindt in beginsel plaats bij ons op kantoor, onder geheimhouding, in een neutrale en vertrouwelijke omgeving. Je kunt vrij spreken en – ook na de mediation – wordt niets over het conflict of de mediation naar buiten gebracht. Zo houdt je conflicten binnenshuis. Bovendien mogen besproken zaken later niet in een eventuele rechtsprocedure gebruikt worden.

Wij hanteren een informele werkrelatie. Dit betekent dat je kan bellen of mailen, of jouw vragen nu kort of lang zijn. Ook adviseren en informeren wij jou in normaal Nederlands.

Wij zijn namelijk van mening dat juridisch advies en bemiddeling voor iedereen binnen handbereik moet zijn. Een jurist of mediator inschakelen, moet dan ook geen grote stap zijn.

 

 

Het traject van mediation

 

Bij mediation werken wij  volgens vijf stappen. Centraal staat hierbij dat we luisteren naar alle belanghebbenden en toewerken naar een situatie waarin iedereen zich kan vinden.

 

  1. Intake
    We staan stil bij het doel van de mediation en beantwoorden jouw vragen. De intake vindt apart plaats met de cliënten.
  2. Spelregels vaststellen
    Voor de gesprekken daadwerkelijk van start gaan, stellen we samen de spelregels voor het mediation traject vast. We maken dan bijvoorbeeld afspraken over hoe we met elkaar omgaan, de geheimhouding en vertrouwelijkheid. De afspraken leggen we vast in de mediation overeenkomst.
  3. Gesprekken
    Tijdens de gesprekken luisteren we naar jullie verhalen. Wat ging er mis? Waar heb je behoefte aan? Hoe kijk je naar de toekomst? Wij zijn getraind om door de juiste vragen te stellen door te dringen tot de kern van het conflict. Vanuit daar kunnen we gaan kijken naar oplossingen.
  4. Samen naar een oplossing werken
    Een oplossing die je zelf bedacht hebt, werkt altijd beter dan een oplossing die je opgelegd krijgt. Daarom begeleiden wij jullie om samen vooruit te kijken, en op eigen kracht een oplossing te vinden waar iedereen achter staat.
  5. Afspraken vastleggen
    Tot slot leggen we de gemaakte afspraken schriftelijk vast. Zo weet je waar je aan toe bent en sluit je het conflict formeel af.
  6. Advies van jouw adviseur
    Bij je eigen adviseur kan je adviezen inwinnen. De adviseur treedt namens jou op en handelt in jouw belang. De mediator kan je namelijk geen partijdig advies geven. De rollen van adviseurs worden uitgelegd tijdens de intake.

 

 

Werkwijze mediation

 

Voor de meeste mensen is mediation iets nieuws. Onze jurist Sanne de Kleijne vertelt je daarom graag in een persoonlijk gesprek wat mediation inhoudt en wat je mag verwachten. Lees hieronder onze werkwijze:

 

  1. Kennismaking
    Allereerst maak je kennis met onze mediator in een persoonlijk gesprek. De kennismaking vindt apart van elkaar plaats zodat de mediationafspraken rustig kunnen worden uitgelegd en ieder zijn of haar verhaal kan doen.
  2. Eerste mediationgesprek
    Vervolgens vindt het eerste mediationgesprek plaats, gevolgd door meerdere gesprekken. De gesprekken zullen in beginsel op ons kantoor plaatsvinden, een neutraal terrein.
  3. Verslagen
    Indien gewenst kan de mediator gespreksverslagen maken. Zo wordt vastgelegd welke onderwerpen worden besproken en welke afspraken er worden gemaakt.
  4. Samenwerking
    Word je bijgestaan ​​door een adviseur of advocaat? Ook met de adviseurs kan de mediator contact onderhouden. Voorafgaand aan de mediation wordt besproken of de adviseurs ook aanwezig zijn tijdens de gesprekken of op de achtergrond meekijken. De adviseur zal je adviseren tijdens het mediationtraject.
  5. Afronding
    Goed nagedacht over de (concept) afspraken? Dan kan er een handtekening gezet worden onder de afspraken en kunnen we de mediation beëindigen. Jij bepaalt de inhoud van de afspraken.

 

 

In onderstaande video vertelt Sanne ook al kort over haar werkwijze.

 

 

Referentie:

Werkgever bij mediation

‘’We hebben elkaar nog even gesproken na het tekenen en volgens mij zijn we beide, (werknemer) en (werkgever) tevreden met dit resultaat. We willen je danken voor je hulp in deze situatie.’’

 

Lees hier meer referenties!

Staat jouw vraag er niet tussen?

Waar kunnen wij jou mee helpen?

    1/4
    Dit veld is verplicht
    2/4
    Dit veld is verplicht
    3/4
    Dit veld is verplicht
    4/4
    Dit veld is verplicht

    Form submitted

    Stel ons jouw vraag, wij helpen je graag!

      Neem contact met mij op
      Liever direct contact opnemen?