Wat is mediation?

Een verstoorde relatie omzetten naar constructief overleg tussen twee partijen. Dat is mediation in het kort. Lees meer over arbeidsmediation en zakelijke mediation en de voordelen.

 

Vrijwillig en onpartijdige mediation

 

De mediation is vrijwillig en wij zijn onpartijdig. Samen werken we naar een passende win-winoplossing voor de lange termijn of naar een beëindiging van de relatie waar iedereen achter staat.

 

Vertrouwelijk achter een gesloten deur

 

De mediation vindt in beginsel plaats bij ons op kantoor, onder geheimhouding, in een neutrale en vertrouwelijke omgeving. U kunt vrij spreken en – ook na de mediation – wordt niets over het conflict of de mediation naar buiten gebracht. Zo houdt u conflicten binnenshuis. Bovendien mogen besproken zaken later niet in een eventuele rechtsprocedure gebruikt worden.

Hoe ziet de start er uit?

Veel mensen weten niet wat te verwachten, in deze video legt Sanne alvast kort uit hoe het mediation traject start.

 

Het traject van mediation

Bij mediation werken wij  volgens vijf stappen. Centraal staat hierbij dat we luisteren naar alle belanghebbenden en toewerken naar een situatie waarin iedereen zich kan vinden.

 • 1. Intake

  We staan stil bij het doel van de mediation en beantwoorden uw vragen. De intake vindt aparts plaats met de cliënten.

 • 2. Spelregels vaststellen

  Voor de gesprekken daadwerkelijk van start gaan, stellen we samen de spelregels voor het mediation traject vast. We maken dan bijvoorbeeld afspraken over hoe we met elkaar omgaan, de geheimhouding en vertrouwelijkheid. De afspraken leggen we vast in de mediation overeenkomst.

 • 3. Gesprekken

  Tijdens de gesprekken luisteren we naar jullie verhalen. Wat ging er mis? Waar heeft u behoefte aan? Hoe kijkt u naar de toekomst? Wij zijn getraind om door de juiste vragen te stellen door te dringen tot de kern van het conflict. Vanuit daar kunnen we gaan kijken naar oplossingen.

 • 4. Samen naar een oplossing werken

  Een oplossing die u zelf bedacht hebt, werkt altijd beter dan een oplossing die u opgelegd krijgt. Daarom begeleiden wij jullie om samen vooruit te kijken, en op eigen kracht een oplossing te vinden waar iedereen achter staat.

 • 5. Afspraken vastleggen

  Tot slot leggen we de gemaakte afspraken schriftelijk vast. Zo weet u waar u aan toe bent en sluit u het conflict formeel af.

 • 6. Advies van uw adviseur

  Bij uw eigen adviseur kan u adviezen inwinnen. De adviseur treedt namens u op en handelt in uw belang. De mediator kan u namelijk geen partijdig advies geven. De rollen van adviseurs worden uitgelegd tijdens de intake.

Graag weten of mediation iets voor u is?

Dowload onze checklist voor mediation

Checklist mediation

Staat uw vraag er niet tussen?

Waar kunnen wij u mee helpen?

  1/4
  Dit veld is verplicht
  2/4
  Dit veld is verplicht

  3/4
  Dit veld is verplicht
  4/4
  Dit veld is verplicht

  Form submitted