Mediation In goed overleg tot een oplossing

Soms is een conflict onvermijdelijk, zowel zakelijk als privé. Hoe je met een conflict omgaat is een keuze.

 

Een slimme keuze is het oplossen van je conflict via bemiddeling. Je gaat samen in overleg met een bemiddelaar: de mediator.

 

Samen bespreek je de zaken die er voor jou toe doen onder geheimhouding. De mediator is onafhankelijk en bemiddelt zodat jullie samen tot een win-win oplossing kunnen komen. Is het gelukt om er samen uit te komen? Dan worden de afspraken op papier gezet.

 

De kernwaarden van bemiddeling

 

 • Je wilt er in overleg uitkomen;
 • Conflicten kosten iedereen negatieve energie en tijd. Met mediation bereik je in korte tijd overeenstemming;
 • De mediator is onpartijdig en onafhankelijk;
 • Er geldt geheimhouding;
 • We richten ons op de toekomst en niet op het verleden (in tegenstelling tot rechtspraak);
 • Afspraken alleen geldig na ondertekening van de afspraken.
 • Begeleiding van een MfN-registermediator. 

 

Tijdsduur en resultaat bij mediation

 

De tijdsbesteding wisselt per mediation. Toch blijkt uit de praktijk dat de gemiddelde mediation 2 à 3 gezamenlijke gesprekken betreft, waarbij de looptijd gemiddeld 4 à 5 weken bedraagt. Op korte termijn hebben cliënten bij een mediation dan ook duidelijkheid en zelfs afronding van hun conflict.

 

Je bent zelf verantwoordelijk voor het resultaat van de mediation, uit landelijke cijfers blijkt dat ongeveer 70 % van alle mediation trajecten slaagt. Ons kantoor behaalt een slagingspercentage van 82 %. Een mediationtraject is geslaagd wanneer cliënten een akkoord bereiken in de mediation.

 

Onze werkwijze

Voor de meeste mensen is mediation iets nieuws. Sanne vertelt je daarom graag in een persoonlijk gesprek wat mediation inhoudt en wat je mag verwachten. In onderstaande video vertelt Sanne al kort over haar werkwijze. Onderstaand lees je ook in de tekst over onze werkwijze.

 

 • Kennismaking

  Allereerst maak je kennis met onze mediator in een persoonlijk gesprek. De kennismaking vindt apart van elkaar plaats zodat de mediationafspraken rustig kunnen worden uitgelegd en ieder zijn of haar verhaal kan doen.

   

 • Eerste mediationgesprek

  Vervolgens vindt het eerste mediationgesprek plaats, gevolgd door meerdere gesprekken. De gesprekken zullen in beginsel op ons kantoor plaatsvinden, een neutraal terrein.

 • Verslagen

  Indien gewenst kan de mediator gespreksverslagen maken. Zo wordt vastgelegd welke onderwerpen worden besproken en welke afspraken er worden gemaakt.

 • Samenwerking

  Word je bijgestaan ​​door een adviseur of advocaat? Ook met de adviseurs kan de mediator contact onderhouden. Voorafgaand aan de mediation wordt besproken of de adviseurs ook aanwezig zijn tijdens de gesprekken of op de achtergrond meekijken. De adviseur zal je adviseren tijdens het mediationtraject.

 • Afronding

  Goed nagedacht over de (concept) afspraken? Dan kan er een handtekening gezet worden onder de afspraken en kunnen we de mediation beëindigen. Jij bepaalt de inhoud van de afspraken. 

Downloads

Is mediation iets voor jullie?

Lees onze checklist

Staat jouw vraag er niet tussen?

Waarmee kunnen wij je helpen?

  1/4
  Dit veld is verplicht
  2/4
  Dit veld is verplicht

  3/4
  Dit veld is verplicht
  4/4
  Dit veld is verplicht

  Form submitted