Mediation: in goed overleg tot een oplossing

Soms is een conflict onvermijdelijk, zakelijk persoonlijk privé. Hoe u met een conflict omgaat is een keuze.

 

Een slimme keuze is het oplossen van uw conflict via bemiddeling. U gaat samen in overleg met een onderling bemiddelaar: de mediator.

 

Samen bespreekt u de zaken die er voor u toe doen onder geheimhouding. De mediator is onafhankelijk en onafhankelijkig en bemiddelt zodat u samen tot een win-win oplossing kunt komen. Komt u er samen uit? Dan worden de afspraken op papier gezet.

 

De kernwaarden van bemiddeling

 

 • U wilt er in overleg uitkomen;
 • Conflicten kosten iedereen negatieve energie en tijd. Met mediation bereikt u vaak in korte tijd overeenstemming en kunt u op een betere manier het conflict oplossen / beëindigen;
 • De mediator is onpartijdig en onafhankelijk;
 • Er geldt geheimhouding;
 • We richten ons op de toekomst en niet op het verleden (in tegenstelling tot rechtspraak);
 • Afspraken alleen geldig na ondertekening van de afspraken.

 

Tijdsduur en resultaat

 

De tijdsbesteding wisselt per mediation. Toch blijkt uit de praktijk dat de gemiddelde mediation 2 à 3 gezamenlijke gesprekken betreft, waarbij de looptijd gemiddeld 4 à 5 weken bedraagt. Op korte termijn hebben cliënten bij een mediation dan ook duidelijkheid en zelfs afronding van hun conflict.

 

U bent zelf verantwoordelijk voor het resultaat van de mediation, uit landelijke cijfers blijkt dat ongeveer 70 % van alle mediation trajecten slaagt. Ons kantoor behaalt een slagingspercentage van 82 %. Een mediation is geslaagd wanneer cliënten een akkoord bereiken in de mediation.

 

Onze werkwijze

Voor de meeste mensen is mediation iets nieuws. Wij vertellen u daarom graag in een persoonlijk gesprek wat mediation inhoudt en wat u mag verwachten. In onderstaande video vertellen we over onze werkwijze, ook leest u hieronder onze werkwijze.

 

 • Kennismaking

  Allereerst maakt u kennis met onze mediator in een persoonlijk gesprek. Kennismaking vindt in de regel met elke cliënt apart plaats.

   

 • Eerste mediationgesprek

  Bereid om de mediation te starten? Dan vindt het eerste mediationgesprek plaats gevolgd door meerdere gesprekken. De gesprekken zullen in beginsel op ons kantoor plaatsvinden, een neutraal terrein.

 • Verslagen

  Indien kan de mediator gespreksverslagen maken. Zo wordt vastgelegd welke onderwerpen worden en welke afspraken er worden gemaakt tijdens zo’n gesprek.

 • Samenwerking

  Wordt u bijgestaan ​​door een adviseur of advocaat? Ook met de adviseurs kan de mediator contact onderhouden. Voorafgaand aan de mediation wordt besproken of de adviseurs ook aanwezig zijn tijdens de gesprekken of op de achtergrond meekijken. De adviseur dient u te adviseren tijdens het mediationtraject. En u afspraken maken tijdens de bemiddeling, zullen deze afspraken getoetst worden door uw adviseur.

 • Afronding

  Goede nagedacht over de (concept) afspraken? Dan kan er een handtekening gezet worden onder de afspraken en kunnen we de mediation beëindigen. U bepaalt de inhoud van de afspraken, u het traject dus de regie over het traject en de uitkomst.

Downloads

Is mediation iets voor u?

Lees onze checklist

Staat uw vraag er niet tussen?

Waarmee kunnen wij u helpen?

  1/4
  Dit veld is verplicht
  2/4
  Dit veld is verplicht

  3/4
  Dit veld is verplicht
  4/4
  Dit veld is verplicht

  Form submitted