Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief
Neem contact met ons op
Contact

Wederom zijn de maatregelen rondom de Corona crisis verlengd, gewijzigd en aangevuld. Hieronder voor u een korte samenvatting.

Tegemoetkoming vaste lasten (TVL)

Het maximale bedrag wat vergoed zal worden wordt verhoogd van € 90.000,- naar € 330.000,- per kwartaal. Ook wordt de grens van maximaal 250 medewerkers losgelaten, zodat ook grotere bedrijven gebruik kunnen maken van de TVL maatregel. Het minimumbedrag gaat omhoog van € 750 naar € 1.500,-. Ook komt er een nieuwe regeling voor starters die in het eerste half jaar van 2020 zijn begonnen met hun onderneming. Er zal gekeken worden naar de omzet in het 3e kwartaal van 2020. De overheid hoopt dat het startersloket in april of mei open zal kunnen voor de aanvragen.

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (TOZO)

Voor zzp-ers en zelfstandigen is er de TOZO regeling. Vanaf 1 december was de periode waarover tegemoetkoming kon worden aangevraagd verkort naar maximaal de maand van aanvraag, maar deze wordt per 1 februari 2021 weer verruimd naar de maand voor de maand van aanvraag.

NOW-regeling

Ook van de NOW-regeling kunnen bedrijven nog steeds gebruik maken om een tegemoetkoming te ontvangen in de loonkosten. De enige verandering die hier is aangebracht is dat het percentrage vergoeding verhoogd is van 80% naar 85%. Verder blijft deze regeling ongewijzigd.

Overige regelingen

Voor diverse sectoren zijn er aanvullende maatregelen gekomen, omdat deze sectoren niet onder de bestaande regelingen vielen, waaronder de evenementensector, sport en onderwijs.

Voor de evenementenbranche komt er een garantieregeling, zodat evenementen weer georganiseerd kunnen worden zonder dat de organisator grote verliezen zal lopen als het niet doorgaat. Hiermee probeert de overheid evenementen op termijn weer plaats te laten vinden.

De steunmaatregelen voor de sportsector worden verlengd tot en met juni. Verhuurders van sportaccommodaties en amateursportverenigingen kunnen in sommige gevallen uitkeringen krijgen.

Voor directeur-groot aandeelhouders mogen zij hun gebruikelijke loon verlagen als het bedrijf een omzetdaling heeft. Daarmee wordt de te betalen loonbelasting ook lager. De omzet over het hele jaar moet minimaal 30% gedaald zijn ten opzichte van 2019 om hier gebruik van te kunnen maken.

Ten slotte is er ook nog een wijziging in de werkkostenregeling gemaakt. Voorheen konden reiskosten onbelast vergoed worden, maar nu probeert het kabinet deze regeling uit te breiden naar thuiswerkvergoedingen.

 

Wij blijven alle ontwikkelingen in de gaten houden en bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij beantwoorden deze graag voor u.

Bron: Michelle Nooijen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

    Neem contact met mij op
    Liever direct contact opnemen?