Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief
Neem contact met ons op
Contact

Mediation kun je inschakelen wanneer je een conflict hebt met bijvoorbeeld je werknemer of werkgever. Bemiddeling is een slimme keuze wanneer je het conflict wil oplossen. Samen met je bemiddelaar, een mediator, ga je in overleg en samen kom je tot een gepaste oplossing. Een mediator is altijd onafhankelijk en gaat voor een win-win oplossing. Uiteindelijk zorgt de mediator er ook voor dat de gemaakte afspraken op papier komen te staan.

Mediation

Over mediation worden veel vragen gesteld, vaak omdat mediation (nog) een onbekende manier is om een conflict op te lossen. Hieronder lees je drie fabels over mediation:

  1. Een beetje praten over emoties is niets voor mij. Om in gesprek te gaan, moet je lef hebben. Je moet daarbij de ander de ruimte geven om zijn of haar verhaal te doen en te luisteren. Hierbij zal boosheid, verdriet of verschil van mening een grote rol spelen waarmee je om dient te gaan. Het is vaak gemakkelijker om je te verschuilen achter de HR afdeling of een advocaat. Door met elkaar te spreken over het conflict, kun je samen ook spreken over de oplossing.
  2. Wie betaalt, bepaalt. De mediator is onafhankelijk en onpartijdig en dient de machtsbalans in de gaten te houden, hiervoor is een opleiding gevolgd om de rol van onpartijdige mediator te waarborgen. Vertrouwen in de mediator is van groot belang, daarom werken wij met intake gesprekken 1 op 1, waarbij elke cliënt kan aangeven of ze de opdracht aan de mediator willen geven en vertrouwen in de mediator hebben. Verder mogen cliënten onderling afspreken wie de factuur betaalt. In de praktijk is het zo dat in arbeidssituaties de werkgever (of diens verzekeraar) de factuur voldoet.
  3. Mediation betekent exit. Wanneer partijen weer in gesprek gaan, is er ruimte om samen tot een oplossing te komen, dat kan ook werkhervatting zijn. Bovendien kan pas sprake zijn van een exit als allebei de cliënten het daarmee eens zijn. Als één cliënt aangeeft dat hij geen exit wil, kan dit niet gebeuren in mediation.

 
Ben je benieuwd naar onze werkwijze voor mediation? Deze kun je hier lezen of bekijken, want onze jurist Sanne vertelt je er graag meer over!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

    Neem contact met mij op
    Liever direct contact opnemen?