Algemene voorwaarden

 

Met algemene voorwaarden houd je zelf de touwtjes in handen. Als ondernemer zit dat ín je. In ondernemerschap liggen valkuilen en hindernissen op de loer. Om je hiertegen te beschermen is het belangrijk om goede algemene voorwaarden op te stellen.

 

Werkwijze

 

Al binnen tien werkdagen na onze afspraak ontvang je ons concept. We bespreken de algemene voorwaarden en maken hem dan definitief. Wij leggen je ook uit hoe je de algemene voorwaarden hoort te gebruiken en waarom dat zo belangrijk is. Niet in juridische taal, maar in gewoon begrijpelijk Nederlands.

Wist je dat bij verkeerd gebruik de algemene voorwaarden helemaal niet gelden? Zonde! Wij leggen in een gesprek en middels een informatiebrief uit hoe je de algemene voorwaarden kan gebruiken.

Screenen

 

Groeit je bedrijf? Dan is het zinvol om de algemene voorwaarden te laten screenen. Wij kijken of de algemene voorwaarden voldoende dekken en welke aanpassingen er eventueel nog nodig zijn.

Voorbeelden

Welke zaken regel je in de voorwaarden?

 • Lever je een product? Hoe zit het met eigendomsvoorbehoud, risico-overdracht, levertijden?
 • Lever je advies? hoe zit het met de aansprakelijkheid, tussentijdse beëindiging en het resultaat?
 • Maak jij een website of verricht je marketing activiteiten? Hoe zit het met werkzaamheden via SEA, oplevertermijnen en proeftermijnen?
 • Werk je in de bouw? Hoe zit het met de oplevering, werkbonnen en aansprakelijkheid?
 • Verkoop je online? Hoe zit het met de consumentenrechten, retourneren en bedenktijden?
 • Sluit jij onderhoudscontracten of service level agreements? Wat mag de klant van jou verwachten, hoe zit het met responstijd en beëindiging?

Kosten

 

Meestal geldt voor het opstellen van algemene voorwaarden ons vaste tarieven, afhankelijk van je branche. Wil je weten of dat ook geldt voor de algemene voorwaarden die jij wilt laten opstellen? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Referenties:

Van Casteren Uitvaartzorg

“Ik ben erg tevreden; met name was ik onder de indruk van de professionaliteit en de betrokkenheid van de juriste. Sanne had zich goed voorbereid en wist waar ze over sprak. Ook de korte lijntjes zorgen voor een snelle en adequate dienstverlening.”

www.casterenuitvaartzorg.nl

 

Applepie

‘’Sanne heeft ons al een paar keer uitstekend bijgestaan en geadviseerd. Ze werkte onze algemene voorwaarden bij, stelde onze verwerkersovereenkomst op en adviseerde ons in arbeidsrecht. Maar ook een incassozaak en recent nog een inbreuk op de handelsnaamwet heeft ze tot een goed einde weten te brengen. Ze benadert haar werk niet alleen vanuit het juridisch aspect, maar bekijkt het ook als ondernemer. Sanne is deskundig, kordaat, proactief en komt met heldere feedback en gerichte suggesties. Wij kunnen Sanne van harte aanbevelen!‘’

www.applepie.nl

 

X-Ingredient

‘’Het directe persoonlijk contact stellen we zeer op prijs. Sanne is betrouwbaar, komt haar afspraken na en inhoudelijk kan ze voor ons de vertaalslag maken vanuit de juridische stukken naar begrijpelijk Nederlands. Het is zeer prettig samenwerken met Sanne.’’

www.x-ingredient.nl

 

 

Meer referenties lezen? Je leest ze op onze referentiepagina.

Checklist algemene voorwaarden

Weten welke onderwerpen kunnen worden opgenomen in de algemene voorwaarden? Je leest het in onze checklist.

Checklist algemene voorwaarden

Staat je vraag er niet tussen?

Waarmee kunnen wij jou helpen?

  1/4
  Dit veld is verplicht
  2/4
  Dit veld is verplicht

  3/4
  Dit veld is verplicht
  4/4
  Dit veld is verplicht

  Form submitted