Arbeidsmediation betekent dat je onder begeleiding van een gespecialiseerd arbeidsmediator gesprekken voert. De arbeidsmediator is onafhankelijk en onpartijdig en kiest geen partij. Een arbeidsmediator begeleidt het traject om samen tot een uitkomst te komen.

 

Mediation bij arbeidszaken wordt in verschillende situaties ingezet, bijvoorbeeld bij verzuim, bij een voorstel tot beëindiging van een dienstverband of wanneer er meningsverschillen bestaan. Ook adviseert een arbo-arts of bedrijfsarts vaak mediation bij ziekte en verzuim omdat een verstoorde arbeidsrelatie de re-integratie belemmert.

 

Voordelen van mediation regio Uden/Veghel:

 • Je bepaalt zelf de uitkomst;
 • Bespaar op advocaat- en proceskosten;
 • Deskundige begeleiding van een arbeidsmediator met verstand van juridische arbeidszaken;
 • Kom samen tot de juiste oplossing, zonder formele procedure of juridische uitspraak;
 • In korte tijd duidelijkheid;
 • Geheimhouding;
 • Sluit een stressvolle tijd af.

Tijdsduur en resultaat mediation

De tijdsbesteding wisselt per mediation. Toch blijkt uit de praktijk dat de gemiddelde mediation 2 à 3 gezamenlijke gesprekken betreft, waarbij de looptijd gemiddeld 4 à 5 weken bedraagt. Op korte termijn hebben cliënten bij een mediation dan ook duidelijkheid en zelfs afronding van hun conflict.

 

Je bent zelf verantwoordelijk voor het resultaat van de mediation, uit landelijke cijfers blijkt dat ongeveer 70% van alle mediation trajecten slaagt. Ons kantoor behaalt een slagingspercentage van 82 %. Een mediation is geslaagd wanneer cliënten een akkoord bereiken in de mediation.

 

Keurmerk MfN

Wij zijn gecertificeerd door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Je vindt Loud in het kwaliteitsregister van de MfN. Dit is een (door de rechtspraak) erkend overzicht van gekwalificeerde mediators die aan scherpe kwaliteitseisen voldoen.

 

Arbeidsmediation Uden/Veghel

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde arbeidsmediator in de regio Uden/Veghel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen je graag meer over mediation.

 

Hier lees je meer over mediation. Hier kun je ook alvast onze werkwijze van mediation lezen!

 

Stel jouw vraag aan ons, wij helpen je graag

  Neem contact op
  Liever direct contact opnemen?