Werkwijze incasso

Onze doelstelling is dat wij zo snel mogelijk volledige betaling van jouw factuur ontvangen. Vanaf nu nemen wij jouw zorgen uit handen. De communicatie met de wederpartij loopt dan ook alleen via ons. Lees hieronder welke acties wij uitvoeren.

 

Incasseren van jouw facturen

 

 1. Aanmanen van jouw debiteur

De debiteur krijgt van ons per post en per e-mail berichten dat hij de hoofdsom, incassokosten en rente moet betalen binnen de gestelde termijn.

 

 1. Telefonisch onderhoud 

Reageert de debiteur niet? Dan nemen wij telefonisch contact op met de wederpartij. We bespreken de incasso met jouw debiteur. Ook zullen we de debiteur telefonisch sommeren om te betalen.

 

 1. Betalingsregeling

Geeft de debiteur aan wel te willen betalen, maar dit niet te kunnen? Dan gaan we na of een betalingsregeling kan worden overeengekomen. Voor een dergelijke regeling nemen we eerst contact op met jou. Indien je akkoord bent, sluiten we een schriftelijke betalingsregeling met de debiteur. Ons beleid is dat de debiteur op vrij korte termijn een eerste betaling moet overmaken. Komt de debiteur de regeling niet stipt na, vervalt de afspraak en nemen we rechtsmaatregelen.

 

 1. Rechtsmaatregelen

Betaalt de debiteur niet het gehele bedrag? Dan kan je ervoor kiezen om een procedure te starten. We maken dan een dagvaarding op die wordt uitgereikt door de deurwaarder aan de wederpartij. Vervolgens dient de debiteur een mondelinge of schriftelijke reactie te geven aan de rechtbank. Indien er een reactie volgt, mag je hierop reageren. Indien de debiteur heeft gereageerd volgt er een zitting en ontvang je vervolgens een vonnis. Reageert de debiteur niet, blijft de zitting achterwege en ontvang je een verstekvonnis.

 

 

Kosten no cure no pay

Onze incasso’s verrichten wij op basis van no cure no pay, onze kosten worden bij de debiteur in rekening gebracht.

 

Heb je vragen over een incasso of twijfel je over het indienen van een incasso? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Referentie:

Mevr. Van Casteren

 

“Ik ben erg tevreden; met name was ik onder de indruk van de professionaliteit en de betrokkenheid van de juriste. Zij had zich goed voorbereid en wist waar ze over sprak. Ook de korte lijntjes zorgen voor een snelle en adequate dienstverlening.”

 

Meer referenties? Bekijk onze referenties hier!

Gerelateerde diensten binnen deze expertise

Download hier ons incassoformulier

Incassoformulier

Dien jouw incasso direct in via ons formulier.

Staat jouw vraag er niet tussen? Waar kunnen wij jou mee helpen?

  1/4
  Dit veld is verplicht
  2/4
  Dit veld is verplicht
  3/4
  Dit veld is verplicht
  4/4
  Dit veld is verplicht

  Form submitted