No cure no pay incasso

Kosteloze incasso

No cure no pay incasso is een vorm van incasso waarbij een incassobureau geen vooruitbetaalde vergoeding of andere kosten in rekening brengen. In plaats daarvan rekenen ze pas een bedrag zodra de vordering succesvol is afgerond. De no cure no pay incasso methode komt vaak voor omdat het voor beide partijen gunstig is. Jij als klant riskeert geen geld en als het een incassobureau niet lukt om de vorderingen te innen, kunnen er geen vergoeding aangevraagd worden als de vorderingen niet geïnd kunnen worden. Daarom hebben wij van LOUD ervoor gekozen om onze incasso’s te verrichten op basis van no cure no pay, onze kosten worden namelijk bij jouw debiteur in rekening gebracht. Een incasso is dus in beginsel kosteloos en voeren wij gratis voor je uit.

 

Wanneer jouw klant de factuur niet betaalt, mag je de kosten van een incasso bij hem in rekening brengen. Dat doen we dan ook. We hanteren hierbij de standaard die de Rechtbanken hanteren, of de incassokosten zoals jij in je algemene voorwaarden hebt opgenomen.

 

Dit betekent dat een incasso jou niets hoeft te kosten! Onze kosten worden namelijk voldaan via de incassokosten die jouw klant moet betalen.

 

 

Werkwijze no cure no pay incasso

Hoe gaan wij te werk bij een no cure no pay incasso?

 

Allereerst krijgt de wanbetaler incassobrieven met daarin een termijn om te betalen. In de meeste situaties ontvangen wij al snel een reactie of betaling van de wederpartij.

 

Blijft betaling toch uit? Dan bellen wij de wanbetaler op en vragen waarom er niet betaald wordt.

Betaling blijft uit

In de meeste gevallen wordt er op korte termijn betaald door de wederpartij. Blijft betaling tijdens het no cure no pay traject uit? Dan kan je de wederpartij gaan dagvaarden.

 

We stellen dan een dagvaarding op die door de deurwaarder wordt uitgereikt en de wederpartij moet dan verschijnen bij de rechter. Wanneer je een vonnis ontvangt, dient de wederpartij alsnog tot uitbetaling over te gaan, inclusief betaling van de incasso- en proceskosten.

 

 

In onderstaande video legt onze jurist Sanne de Kleijne kort ons incassobeleid uit op basis van no cure no pay.

 

 

Incassobeleid

Weten welke mogelijkheden er allemaal zijn bij incasso? Vraag ons incassobeleid kosteloos op.

Download hier ons incassoformulier

Incassoformulier

Dien jouw incasso direct in via ons formulier.

Referentie:

Dhr. Berendsen
IT&M B.V.

 

‘’Loud geeft ons persoonlijk en deskundig juridisch advies op diverse rechtsgebieden. Hierbij is het advies altijd helder en duidelijk.’’

 

Bekijk hier meer referenties!

Gerelateerde diensten binnen deze expertise

Staat jouw vraag er niet tussen? Waar kunnen wij je mee helpen?

  1/4
  Dit veld is verplicht
  2/4
  Dit veld is verplicht
  3/4
  Dit veld is verplicht
  4/4
  Dit veld is verplicht

  Form submitted