Contract laten controleren

Ieder zijn of haar vak. Het is ons vak om contracten te controleren en om jou in begrijpelijk Nederlands uit te leggen wat er staat. Want we weten dat de juridische taal (helaas) geen makkelijke taal is.

 

Het is ons vak om te controleren dat jouw wensen goed in het contract staan. Ook gaan we na of het contract belangrijke artikelen mist, of dat artikelen wel goed voor jou zijn geschreven. Denk aan afspraken over aansprakelijkheid, garanties, klachten, risico’s en duidelijke afspraken over einde samenwerking.

 

Werkwijze bij het controleren van een contract

 

 1. We bespreken met jou je wensen
 2. we nemen het contract door en noteren opmerkingen of voorstellen
 3. onze opmerkingen bespreken we met jou
 4. we formuleren een reactie aan de andere partij, met aanpassingen en voorstellen
 5. de reactie van de andere partij bespreken we en we formuleren eventueel wederom een reactie / aanpassingen
 6. we werken naar een goed contract toe dat snel ondertekend kan worden.

 

Juridisch advies contracten

 

Onze juristen zijn gespecialiseerd in het geven van juridisch advies over contracten. Zo vertellen wij bijvoorbeeld wat mogelijk is voor het specifieke contract, zo heb je bij franchise te maken met veel wetgeving.

Ook kan het zijn dat een contract niet goed in balans is, maar enkel goed is geschreven voor de andere partij, dit passen we aan. We zorgen voor helderheid en duidelijkheid voorafgaand aan de samenwerking.

Een contract is een juridisch document. Wat maakt dat er juridische bepalingen in staan waarvan je de gevolgen vaak niet kent. Wij leggen je uit wat de gevolgen zijn en we overleggen of je het contract kan ondertekenen of dat er toch aanpassingen nodig zijn.

 

Wil je dat wij je contract controleren of wil je juridisch advies? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op!

Referentie:

Mevr. Van Casteren

 

“Ik ben erg tevreden; met name was ik onder de indruk van de professionaliteit en de betrokkenheid van de juriste. Zij had zich goed voorbereid en wist waar ze over sprak. Ook de korte lijntjes zorgen voor een snelle en adequate dienstverlening.”

 

Meer referenties lezen?

Staat jouw vraag er niet tussen?

Waar kunnen wij jou mee helpen?

  1/4
  Dit veld is verplicht
  2/4
  Dit veld is verplicht
  3/4
  Dit veld is verplicht
  4/4
  Dit veld is verplicht

  Form submitted