Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief
Neem contact met ons op
Contact

Een werkgever is belanghebbende bij besluiten van het UWV over toekenning van een ziektewetuitkering aan een werknemer. Dat betekent dat de werkgever bezwaar en beroep kan instellen tegen een dergelijk besluit. In bezwaar en beroep is uitsluitend de rechtmatigheid van toekenning van de uitkering aan de orde. De werkgever zal dan moeten bewijzen dat de werknemer niet ziek was.


Een werkgever bestreed dat een voormalige werknemer bij uitdiensttreding arbeidsongeschikt was. Op basis daarvan zou ten onrechte een ziektewetuitkering zijn toegekend. De werkgever onderbouwde zijn standpunten niet met medische stukken van een arbo- of bedrijfsarts, waaruit bleek dat de werknemer op het moment van uitdiensttreding niet ziek was. Het ontslag van de werknemer was gebaseerd op disfunctioneren. De verzekeringsarts had onderzocht of het disfunctioneren van de werknemer het gevolg was van ziekte. De werkgever meende dat op basis van dat onderzoek vaststond dat de werknemer niet ziek was.


Volgens de Centrale Raad van Beroep zegt het rapport van de verzekeringsarts niets over de medische situatie van de werknemer op de datum van ontslag. Op basis van de beschikbare gegevens hadden de artsen van het UWV de medische toestand van de werknemer juist ingeschat. De ziektewetuitkering was terecht toegekend.

Bron: Centrale Raad van Beroep | jurisprudentie | ECLINLCRVB20162855, 14/5286 ZW | 03-08-2016

Vraag vrijblijvend een offerte aan

    Neem contact met mij op
    Liever direct contact opnemen?