Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief
Neem contact met ons op
Contact

Ontslag op staande voet mag alleen worden gegeven als er een dringende reden voor het ontslag is. Bovendien moet het ontslag onverwijld worden meegedeeld met opgave van de reden.


Volgens de kantonrechter vormt bedreiging van de werkgever door een werknemer een voldoende dringende reden voor een ontslag op staande voet. De kantonrechter wees het verzoek van de ontslagen werknemer om het gegeven ontslag te vernietigen af.
In hoger beroep oordeelde het hof dat de werknemer in een e-mail aan zijn werkgever een serieus en ernstig dreigement had geuit. Deze bedreiging vond het hof zodanig dat van de werkgever niet verlangd kon worden dat hij de arbeidsovereenkomst liet voortduren. In de ontslagbrief heeft de werkgever duidelijk aangegeven wat de dringende reden voor het ontslag was. De ontslagbrief is de dag na ontvangst van de e-mail van de werknemer verstuurd. Volgens het hof was dat voldoende voortvarend. Omdat de werknemer ernstig verwijtbaar heeft gehandeld was het betalen van een transitievergoeding door de werkgever aan de werknemer niet aan de orde. Aan een veroordeling tot betaling van een billijke vergoeding aan de werknemer kwam het hof al helemaal niet toe. Daarvoor is ernstig verwijtbaar handelen van de werkgever een vereiste.

Bron: Hof Den Bosch | jurisprudentie | ECLINLGHSHE20172554, 200.209.641/01 | 29-06-2017

Vraag vrijblijvend een offerte aan

    Neem contact met mij op
    Liever direct contact opnemen?