Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief
Neem contact met ons op
Contact

Omdat de coronacrisis nog altijd aanhoudt en diverse bedrijven de klap pas later hebben gekregen, heeft de overheid besloten om de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud nogmaals te verlengen tot 1 juli 2021. Wel zijn er enkele gewijzigde voorwaarden. De NOW 3.0 regeling gaat in vanaf 1 oktober en kan vanaf 16 november 2020 met terugwerkende kracht worden aangevraagd per tijdvak van 3 maanden. Dat betekent dus 1 oktober tot en met 31 december, 1 januari tot en met 31 maart en 1 april tot en met 30 juni.

 

Bedrijven die gebruik willen maken van de subsidie onder de NOW 3.0 regeling dienen te voldoen aan de voorwaarden waaraan men ook moest voldoen onder de NOW 2.0 regeling. Daarnaast zijn er nog wat aanvullende voorwaarden:

 

  • Het inkomensverlies is nog steeds minimaal 20%.
  • Vanaf 1 januari 2021 moet het inkomensverlies minimaal 30% bedragen en aan de overige voorwaarden moet ook nog steeds worden voldaan.
  • De percentages maximale vergoeding zijn van okt-dec 80%, van jan-maart 70% en van april-juni 60%.
  • De loonsom mag evenredig aan de percentages per tijdvak dalen met 10%, 15% en 20%. De hoogte van de subsidie blijft daardoor dus gelijk in verhouding.
  • Er is geen sprake meer van een korting op de subsidie wegens bedrijfseconomisch ontslag. Indien u mensen moet ontslaan wegens bedrijfseconomische redenen wordt u na 1 oktober niet meer gekort op de NOW-subsidie.
  • Het maximaal te vergoeden loon per werknemer wordt vanaf 1 april 2021 verlaagd naar maximaal 1 keer het dagloon.

 

Langzaam aan hoopt de overheid dat bedrijven op deze termijn weer zelfstandig kunnen draaien en dat steeds minder bedrijven steun nodig hebben. Let er nog steeds op dat u de subsidie moet terugbetalen als achteraf blijkt dat u toch meer omzet heeft gemaakt dan toegestaan. Wilt u hulp bij de aanvraag of wilt u weten of u in aanmerking komt voor de NOW 3.0 regeling, neem dan contact met ons op.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

    Neem contact met mij op
    Liever direct contact opnemen?