Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief
Neem contact met ons op
Contact

De staatssecretaris van EZK heeft Kamervragen beantwoord over een petitie voor het beschermen van adresgegevens in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK).

De staatssecretaris deelt de zorgen van de opstellers van deze petitie dat de openbare publicatie van privégegevens, zoals het huisadres, wordt misbruikt. Een ondernemer kan de KvK vragen zijn woonadres af te schermen bij een concrete dreiging. Een voorstel voor wijziging van het Handelsregisterbesluit moet er in de toekomst voor zorgen dat het woonadres van ondernemers wordt afgeschermd. Het voorstel is voor advies aan de Autoriteit Persoonsgegevens voorgelegd. Het afschermen van een vestigingsadres van een onderneming ligt niet voor de hand vanwege de rechtszekerheid in het handelsverkeer en de verplichtingen uit de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft). Voor vennootschappen verbiedt het Europese recht de afscherming van het vestigingsadres, ook als dit adres tevens een woonadres is.

Ondernemers, van wie het vestigingsadres gelijk is aan het woonadres, kunnen gebruik maken van de diensten van een domicilieverlener om op die manier over een van het woonadres afwijkend vestigingsadres te beschikken.

De staatssecretaris heeft toegezegd de aanpassing in het Handelsregisterbesluit waarmee het woonadres wordt afgeschermd na ontvangst van de adviezen van de Autoriteit Persoonsgegevens en de Raad van State zo spoedig mogelijk naar de Tweede Kamer te sturen.

Bron: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat | publicatie | DGBI-O / 21133432 | 25-05-2021

Vraag vrijblijvend een offerte aan

    Neem contact met mij op
    Liever direct contact opnemen?