Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief
Neem contact met ons op
Contact

Zegt de werkgever de arbeidsovereenkomst op? Verlengt de werkgever je contract niet? Onder andere dan is de werkgever de transitievergoeding verschuldigd.

Betaalt je werkgever de transitievergoeding niet? Dan moet je binnen drie maanden na einde dienstverband een verzoekschrift indienen bij de rechter. Doe je dit niet? Dan vervalt je aanspraak op een transitievergoeding. Neem dus tijdig contact met ons op wanneer je werkgever niet wil betalen.

Vorderen transitievergoeding tijdelijk contract

Als werknemer heb jij ook aanspraak op een transitievergoeding na afloop van een tijdelijk contract wanneer werkgever dit contract niet wil verlengen. Ook wanneer dit dienstverband niet zo lang heeft geduurd. Een werkgever kan er voor kiezen om de transitievergoeding niet automatisch uit te betalen bij de eindafrekening.  Het is dan zonde als je de ex-werkgever hier niet op aanspreekt.

Transitievergoeding bij vermindering arbeidsduur

Andere situaties waarbij niet wordt gedacht aan betaling van een transitievergoeding is de vermindering van de arbeidsduur na bijvoorbeeld 2 jaar ziekte of op verzoek van een werknemer. Een gedeeltelijke transitievergoeding kan dan verschuldigd zijn. Ook hierbij geldt de vervaltermijn van drie maanden dus schakel tijdig juridische hulp in!

Onjuiste berekening hoogte transitievergoeding

De vervaltermijn van drie maanden geldt ook wanneer je wel een transitievergoeding hebt ontvangen, maar de berekening van de hoogte van de vergoeding niet juist is. Zijn bijvoorbeeld alle looncomponenten en de dienstjaren wel goed betrokken? Vaak wordt bijvoorbeeld een bonus vergeten mee te nemen.

Transitievergoeding bij vaststellingsovereenkomst

Formeel wettelijk gezien is de werkgever geen transitievergoeding verschuldigd wanneer een vaststellingsovereenkomst getekend wordt. Echter is het in de praktijk wel zeer gebruikelijk dat er een transitievergoeding wordt opgenomen in de vaststellingsovereenkomst

Dit komt omdat wanneer de werkgever je zou ontslaan via het UWV of via de rechter de werkgever deze transitievergoeding ook verschuldigd is. De vaststellingsovereenkomst wordt namelijk vaak gesloten om zo’n kostbare ontslag procedure te voorkomen. Waardoor je wel degelijk recht hebt op een transitievergoeding. Afhankelijk van de situatie kan de hoogte van een ontslagvergoeding wel variëren in hoger of lager dan de transitievergoeding.

Wil je graag advies over de transitievergoeding? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

    Neem contact met mij op
    Liever direct contact opnemen?