Sub-verwerkersovereenkomst opstellen

Sub-verwerkersovereenkomst voor leveranciers


In de sub-verwerkersovereenkomst spreek je met jouw leveranciers (verwerkers) af hoe hun leveranciers (sub-verwerkers) met de persoonsgegevens van jou omgaan. De AVG verplicht jouw  leveranciers (verwerkers) om afspraken te maken met hun leveranciers (sub-verwerkers) over jouw persoonsgegevens. Je wilt hierin een vinger in de pap houden, dat kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van jouw model sub-verwerkersovereenkomst.

Wat staat er in een sub-verwerkersovereenkomst?


In een sub-verwerkersovereenkomst worden verschillende onderwerpen besproken. Hieronder een indicatie van de onderwerpen die je hierin kunt verwachten:

 

 • Verplichting om een datalek te melden;
 • Bijstand verlening wanneer een betrokkene zich op zijn rechten onder de AVG beroept;
 • Afspraken over de minimale beveiliging;
 • Sluit eenzelfde overeenkomst met zijn (sub)verwerkers;
 • Afspraken over aansprakelijkheid;
 • Hanteren van de afgesproken bewaartermijnen;
 • Gegevens enkel gebruiken waarvoor ze verstrekt zijn;
 • Geheimhouding.

 

 

Werkwijze sub-verwerkersovereenkomst opstellen

 

Om jouw sub-verwerkersovereenkomst op te stellen, is het eerst van belang om samen na te gaan welke gegevens jij verwerkt en met welk doel. Ook is het van belang om na te gaan welke bedrijven namens jou de gegevens verwerken en welke gegevens ze dan verwerken. Vervolgens stellen we een model sub-verwerkersovereenkomst op, welke je kan uitreiken aan de sub-verwerkers. We stellen deze overeenkomst op tegen een vaste prijs. Wist je dat we jouw sub-verwerkersovereenkomst ook kunnen controleren? Heb je een vast model maar twijfel je of deze volledig genoeg is? Laat je sub-verwerkersovereenkomst dan controleren! Benieuwd? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

 

Referentie:

Applepie Communicatie

 

‘’Sanne heeft ons al een paar keer uitstekend bijgestaan en geadviseerd. Ze werkte onze algemene voorwaarden bij, stelde onze verwerkersovereenkomst op en adviseerde ons in arbeidsrecht. Maar ook een incassozaak en recent nog een inbreuk op de handelsnaamwet heeft ze tot een goed einde weten te brengen. Ze benadert haar werk niet alleen vanuit het juridisch aspect, maar bekijkt het ook als ondernemer. Sanne is deskundig, kordaat, proactief en komt met heldere feedback en gerichte suggesties. Wij kunnen Sanne van harte aanbevelen!‘’

 

Benieuwd naar meer referenties? Lees onze referenties hier!

Gerelateerde diensten binnen deze expertise

Staat jouw vraag er niet tussen?

Waar kunnen wij jou mee helpen?

  1/4
  Dit veld is verplicht
  2/4
  Dit veld is verplicht
  3/4
  Dit veld is verplicht
  4/4
  Dit veld is verplicht

  Form submitted