Huurconflicten

Een partij houdt zich niet aan de huurovereenkomst, overlast van de huurder of een verhuurder die de prijs verhoogt of gebreken niet herstelt. Huurconflicten komen helaas vaak voor. Veel discussies zijn te voorkomen door het sluiten van een goed huurcontract en doordachte afspraken. Maar toch komt het vaak voor dat verhuurder en huurder ruzie krijgen. Vervelend! Want als huurder en verhuurder ben je toch van elkaar afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan het onbetaald laten van de huur, aanpassingen die verricht worden, overlast en klachten.

 

Juridisch advies bij huurconflict

 

Heb jij een huurconflict over onbetaalde facturen? Of over de afwikkeling van de huurovereenkomst bij beëindiging? Wij staan paraat met advies. We gaan altijd na hoe we het beste en snelste een oplossing kunnen bereiken. Dit kan bijvoorbeeld door jouw juridische positie goed in kaart te brengen en deze kenbaar te maken aan de wederpartij. Of door in onderhandeling te treden met de wederpartij en zijn adviseur.

Mogelijke vragen die wij beantwoorden:

 • Wanneer kan ik de huur opzeggen?
 • De wederpartij heeft de huur opgezegd, kan dat zomaar?
 • De huur wordt niet betaald, wat kan ik doen?
 • De wederpartij vordert een vergoeding voor de aanpassingen in het gehuurde.
 • De wederpartij wil de nieuwe vloer verwijderen bij vertrek, mag dat zomaar?
 • Moet ik het gehuurde zelf blijven gebruiken?
 • Kan ik een onderhuurder aanstellen?
 • Mag de huurprijs verhoogd worden?
 • Welke boetes mag ik opnemen in de huurovereenkomst?
 • Welke afspraken gelden er bij reparaties en gebreken?


Voorkom een ​​dure rechtszaak bij een huurconflict

 

Komen jullie er samen niet uit? Laat ons adviseren en onderhandelen. Wij streven naar een oplossing zonder het voeren van een rechtszaak met bijbehorende kosten.

 

Heb jij een huurder die niet betaald? Dan is het belangrijk om snel actie te ondernemen voordat de achterstand te ver oploopt. Wij kunnen vorderen dat de huurder alsnog betaalt. Als dat niet werkt, starten we een gerechtelijke procedure of verzoeken we (in het uiterste geval) de rechter tot ontruiming van jouw pand. Lees meer over het incasseren van vorderingen in ons thema incasso’s.

Referentie:

Mevr. Van Casteren

 

“Ik ben erg tevreden; met name was ik onder de indruk van de professionaliteit en de betrokkenheid van de juriste. Zij had zich goed voorbereid en wist waar ze over sprak. Ook de korte lijntjes zorgen voor een snelle en adequate dienstverlening.”

 

Meer referenties? Bekijk ze hier!

Gerelateerde diensten binnen deze expertise

Staat jouw vraag er niet tussen? Waar kunnen wij jou mee helpen?

  1/4

  Dit veld is verplicht

  2/4

  Dit veld is verplicht

  3/4

  Dit veld is verplicht

  4/4

  Dit veld is verplicht

  Form submitted