Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief
Neem contact met ons op
Contact

Wanneer de werkgever voorstelt het dienstverband te beëindigen ontvangt de werknemer in de regel een voorstel tot beëindiging van het dienstverband, een zogenaamde vaststellingsovereenkomst.

 

In deze vaststellingsovereenkomst staat de reden van einde dienstverband, de einddatum, of werknemer eventueel een vergoeding mee krijgt, en zo ja onder welke voorwaarden, etc. etc.

 

Met een vaststellingsovereenkomst ontvangt werknemer ook een WW-uitkering van het UWV mits aan de voorwaarden voor een WW-uitkering worden voldaan. Om WW te ontvangen moet verder het ontslag met wederzijds goedvinden aan bepaalde eisen voldoen. Het initiatief moet bijvoorbeeld van werkgever komen en werknemer mag niet ziek zijn.

 

Wanneer u als werkgever een vaststellingsovereenkomst wenst op te maken, is het goed om hierover juridisch advies in te winnen. Zo wordt er besproken wat mogelijk is en wordt een voorstel uitgewerkt. Maar ook als werknemer is het wenselijk om een ontvangen vaststellingsovereenkomst te laten controleren door een jurist. Zo wordt u geinformeerd over de mogelijkheden en wordt nagegaan of de vaststellingsovereenkomst in lijn is met de wetgeving en uw arbeidsovereenkomst.

Wilt u een vaststellingsovereenkomst laten opmaken of controleren? Kom vrijblijvend met ons kennismaken.

Wij kunnen voor u:

 

  • Informeren over uw rechten bij ontslag
  • Onderhandelen
  • Berekeningen maken (transitievergoeding, bruto/netto berekeningen, WW uitkering berekenen)
  • Informeren over rechten en plichten UWV
  • Communiceren met werkgever.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

    Neem contact met mij op
    Liever direct contact opnemen?