Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief
Neem contact met ons op
Contact

Failliete bedrijven berokkenen schade aan de maatschappij. Toeleveranciers verliezen klanten en vorderingen, personeel verliest zijn baan. Vaak is een faillissement onvermijdelijk. Onder de huidige wetgeving is het aanvragen van een faillissement de enige optie voor het bestuur van een vennootschap dat beseft dat de onderneming niet meer aan de verplichtingen kan voldoen.


De minister van Veiligheid en Justitie heeft een wetsvoorstel ingediend bij de Eerste Kamer waarmee de Faillissementswet wordt aangepast. Door de wijziging kan de rechter voorafgaand aan een eventueel faillissement een beoogd curator en een beoogd rechter-commissaris aanwijzen. De aangewezen curator krijgt de tijd om te onderzoeken of een gehele of gedeeltelijke doorstart of verkoop van onderdelen van de onderneming tot de mogelijkheden behoort voordat de rechter het faillissement uitspreekt. Op die manier worden de kansen op voorzetting van de onderneming of een doorstart van rendabele bedrijfsonderdelen en de afwikkeling van een faillissement verbeterd.


De praktijk van een stille fase voor het faillissement wordt al door een groot aantal rechtbanken toegepast. Door de wetswijziging wordt de procedure voor alle rechtbanken hetzelfde.

Bron: Overig | wetsvoorstel | 34218 | 27-07-2016

Vraag vrijblijvend een offerte aan

    Neem contact met mij op
    Liever direct contact opnemen?